Perso

Gepersonaliseerd drukwerk van A tot Zend

De voordelen van gepersonaliseerd drukwerk

De mogelijkheden van direct marketing zijn eindeloos. Het laat u toe om een unieke, persoonlijke band op te bouwen met uw klant en de inhoud van uw communicatie aan te passen volgens het profiel van de lezer.

Met gepersonaliseerd drukwerk spreekt u uw klant rechtstreeks aan, laat u content variëren per regio, verleidt u de klant met aanbiedingen op basis van eerdere aankopen … Allemaal met één doel: de impact van uw communicatie verhogen. Daddy Kate begeleidt u doorheen het hele proces, tot en met het verzenden van de juiste content naar de juiste lezer.

Gepersonaliseerd drukwerk altijd digitaal? Ja, maar …

Door de variabele content wordt gepersonaliseerd drukwerk uiteraard digitaal geprint. Maar voor grotere volumes combineren we vaak offset en digitaal. Dat kan op verschillende manieren. Meestal bestaat een gepersonaliseerde printopdracht voor bv. een promocampagne uit diverse items, zoals winkelaffiches, flyers en direct mail. We splitsen dan de printopdracht op in een offsetgedeelte (de items zonder variabele content) en een digitaal gedeelte (de items mét variabele content).

Variabel betekent ook niet noodzakelijk one-to-one-communicatie. Soms gaat het niet om personalisatie, maar eerder om segmentatie. Dat is bijvoorbeeld zo bij een magazine of krant die in verschillende regionale edities wordt uitgebracht. Als de oplages per regio groot genoeg zijn, is offset mogelijk toch de beste keuze. Ervaring in complexe printopdrachten blijft natuurlijk wel een troef, om de distributie in goede banen te leiden.

Variabele content in een extra run

Nog een mogelijkheid: de variabele content als een extra digitale run toevoegen aan offsetdrukwerk. Een goed voorbeeld is een promotiekrant van een supermarkt, waarvan de verschillende filialen eigen prijzen hanteren. We drukken de hele oplage van de krant snel en voordelig in offset, met uitzondering van de prijzen, waarvoor we een blanco uitsparing voorzien. Vóór de kranten worden gevouwen gaan de plano vellen eerst nog door de digitale printer om de prijzen toe te voegen, filiaal per filiaal. Zo krijgt de klant alsnog gepersonaliseerd drukwerk, tegen een voordelige prijs.

Vertrouw op ons advies voor complexe flows

Krijgt u het warm van complexe automatische personalisaties? Dankzij de ervaring van Daddy Kate hoeft u zich geen zorgen te maken. We geven u graag advies over de optimale flow, over hoe u uw bronfiles het best opbouwt voor maximale efficiëntie, en over controlemechanismen om fouten uit te sluiten.

Onze service voor gepersonaliseerd drukwerk in een notendop:

  • Tal van mogelijkheden om een persoonlijke band op te bouwen met uw klant
  • Druktechniek aangepast aan de opdracht
  • We denken mee over wat economisch de interessantste oplossing is
  • Advies voor optimale flow en bronfiles

Cases

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer